Révolte des Sahraouis - Revolt of the Saharawis - Revuelta de los Saharauis

Les Associacions d'Amics del Poble Sahrauí de la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el poble Sahrauí,

CONVOQUEM una
CONCENTRACIÓ PACÍFICA DE PROTESTA DAVANT EL CONSOLAT DEL MARROC

Dilluns, 30 de maig de 2005 a las 19 h.

c/ de la Pau, 38 &endash; València

30 ANYS DE REPRESSIÓ

30 ANYS DE GENOCIDI

30 ANYS DE SILENCI

 

La Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí

Volem denunciar enèrgicament la brutal repressió a què s'està sotmetent, des de dilluns passat a la població sahrauí del Sàhara Occidental ocupat.

Exigim que es retire l'exèrcit d'ocupació marroquí, i totes els forces de repressió, GENOCIDES, es retiren del territori del Sàhara Occidental.

Exigim que els refugiats sahrauís puguen tornar lliurement a les seues cases, al seu país, i que hi puguen viure organitzant-se com lliurement decidisquen.

Exigim que un tribunal internacional jutge les violacions dels Drets Humans que darrerament, i al llarg de 30 anys s'han comés al Sàhara ocupat.

Exigim que el Govern del Regne d'Espanya deixe de col·laborar, de ser còmplice, amb de la repressió i del genocidi que s'està cometent contra ciutadans que, encara, administrativament són espanyols.

EXIGIM QUE S'ALCE EL VETO INFORMTIU, EL MUR DE SILENCI QUE RODEJA EL SÀHARA OCCIDETNAL OCUPAT.

EL TARANNÀ QUE ARA CAL ÉS EL DELS VALENTS QUE APLIQUEN LA LEGALITAT VIGENT ALLÀ ON NO HI HA BENEFICIS ECONÒMICS NI ELECTORALS.

 


És aquesta la solució al "problema del Sàhara"?

 

El govern del Marroc continua, impunement, fent vexació dels Drets Humans.

Si a l'època de la Marxa Verda va massacrar la població civil sahrauí que fugia de l'ocupació que, a sang i foc, estava duent a terme l'exèrcit de Hassan II

Trenta anys després, són les forces d'ocupació del país que, ara, (diuen que) "fa mostres inequívoques" de marxar cap a una democratització, les que s'encarreguen de continuar la tasca que, d'una manera més callada no han deixat de fer, mai, en tots aquests anys.

Mentre la comunitat internacional està més preocupada per assegurar-se els beneficis econòmics de l'extracció de la pesca, dels fosfats, i d'altres riqueses que hi ha al territori del Sàhara Occidental. La població civil, els habitants del país, els sahrauís són objecte continuat d'una sanguinària, però silenciosa, i silenciada, repressió; d'un silenciós i silenciat genocidi. Al Sàhara Occidental s'ha estat realitzant un procés de neteja ètnica que ha consistit en fer desaparèixer els habitants autòctons: deportant-los, assassinant-los, amb el vist-i-plau de les potències occidentals, i dels responsables de la situació.

El Govern de Regne d'Espanya -els diferents governs democràtics que hi ha hagut- són els responsables d'aquesta situació actual, perquè cap d'ells no ha pres una postura decidida i valenta, coherent amb les seues responsabilitats.

Els ciutadans i ciutadanes del nostre país demanem al govern del Regne d'Espanya que deixe de llançar globus sonda, i que obligue al "govern amic del Marroc" a respectar la legalitat vigent, i que es permeta als sahrauís de tornar a les seues cases, i de viure-hi en llibertat.

Demanem que es retire l'exèrcit d'ocupació marroquí, i totes els forces de repressió del territori del Sàhara.

Que els refugiats sahrauís puguen tornar lliurement a les seues cases, al seu país, i que hi puguen viure organitzant-se com lliurement decidisquen.

La situació actual és fora de control. Als territoris ocupats les desaparicions, els segrestos, la destrucció de vivendes i possessions de sahrauís ... És el que la comunitat internacional replega després d'haver sembrat els vents de tortura i repressió: el Sàhara Occidental ocupat és un territori on regeix la llei de la barbàrie, del genocidi. És un territori que s'ha fet opac als ulls del món exterior, amb la connivència de part de la comunitat internacional, França, Espanya, són els valedors de la política de repressió i genocidi marroquina.

Els amics del poble sahrauí denunciem que aquesta situació ha estat provocada pel "deixar fer, deixar passar" practicat pels "amics" del Marroc, amb la mirada callada de l'ONU.

 

Salvador Pallarès-Garí

Vice-president de la FASPS


[Intifada 2005 ] [Violations des droits humains dans les territoires occupés au Sahara Occidental et au Maroc ] [Communiqués, lettres, Documents...] [HOME]